PVC Prozori

Ako ste se odlučili za PVC prozore, napravili ste idealan izbor za Vaš dom. PVC prozori podići će estetiku i energetsku efikasnost vašeg životnog prostora na najvišu razinu.U našoj proizvodnji  nudimo PVC prozore koji se izrađuju od višekomornih profila koji osiguravaju čvrstoću i postojanost prozora (čelično ojačanje u krilu i okviru prozora), visok termoizolacijski koeficijent i zvučnu izolaciju (spojevi na uglovima se hermetički zatvaraju postupkom varenja), postojanost boja, lako održavanje i rukovanje te dug vijek trajanja.

Svojim kupcima nudimo profile za PVC prozore poznatog njemačkog proizvođača REHAU,i to:

 • peterokomorni profil,
 • sedmokomorni profil,
 • sedmokomorni profil s aluminijskom oblogom.

Precizno funkcioniranje i način otvaranja prozora zavisi od sistema zabravljivanja, tj. okova. U naše PVC prozore ugrađujemo okove provjerene kvalitete austrijskog proizvođača MACO. Okovi omogućavaju različite načine otvaranja prozora ( oklopno, zaokretno, oklopno – zaokretno, ventus itd.).

Staklo

Treba imati na umu da od cjelokupne površine prozora 30% otpada na krilo i okvir prozora, a ostalih 70% na staklo pa je veoma važno odabrati staklo niskog koeficijenta toplotne i zvučne propustljivosti. U naše PVC prozore ugrađujemo staklo proizvođača KRISTAL.

U PVC prozore standardno se ugrađuje IZO staklo 24mm, sastava 4-16-4. U novije vrijeme, sa porastom svijesti i potrebe za štednjom energije, sve češće su zastupljena troslojna stakla debljine 36mm, sastava 4-12-4-12-4 u profilima ugradbene dubine 70mm, ali i stakla 44mm, sastava 4-16-4-16-4. Pored povećanja debljine IZO stakla, broja slojeva stakla, toplinsku izolaciju možemo poboljšati staklima sa niskoemisijskim premazom (low-e), vanadijevog dioksida i neutralnim plinom argonom u međuprostoru između stakala. Osim toga, moguća je i primjena višeslojnih stakala (lamistal – triplex), gdje su dva stakla slijepljena u jedno sa prozirnom PVB (polivinil butiral) folijom između. Takva stakla povećavaju sigurnost, jer se pri lomu ne rasipaju, nego ostaju slijepljena na foliji. Također, ova stakla povećavaju zvučnu izolaciju za 2-3 dB. Osim toplinske i zvučne izolacije, stakla pružaju i zaštitu od UV zračenja. Želimo li povećati tu zaštitu, na raspolaganju stoje brojna zatamnjena i reflektirajuća stakla.

 

ALU Prozori

 • Izvrsna otpornost na sve vremenske uvjete
 • Čvrstoća, dugotrajnost, lagana konstrukcija
 • Idealan odabir za otvore većih dimenzija
 • Mogućnost boje – sve boje iz RAL karte
 • Jednostavno održavanje
 • Profili – FEAL Okov – G-U       Stakla – KRISTAL

Aluminijski prozori izrađeni u našem proizvodnom pogonu su moderne konstrukcije, visoke kvalitete izrade i završne obrade. FEAL profili i  G-U okovi koje koristimo u procesu proizvodnje vrhunske su kvalitete te je zagarantirano njihovo  besprijekorno funkcioniranje i vrlo dug vijek trajanja.

 

Stakla

Izolacijska svojstva ALU prozora osim o ALU profilu ovise i o načinu ostakljivanja. U novije vrijeme, sa porastom svijesti i potrebe za štednjom energije, prozori se ostakljavaju termoizolirajućim staklima u dvoslojnoj i troslojnoj izvedbi,  s low-e premazom i punjena plinom. Svaki od materijala koji je korišten u sastavljanju KRISTAL THERMO izolirajućeg stakla je posebno biran, u skladu sa strogim eksternim odredbama i internim kontrolama.

Također u ponudi imamo sigurnosna stakla koja posjeduju veću čvrstoću, otpornija su na udarce i nude efikasnu zaštitu od provala i vandalizma te ispunjavaju sve vrste zaštite kao i ostale sigurnosne zahtjeve.

 • Kaljeno staklo: termički obrađeno – prilikom udarca ili slične nezgode staklo se lomi u sitne komadiće i otklanja mogućnost ozljede. Kaljeno staklo je pet puta čvršće i otpornije od sirovog neobrađenog stakla.
 • Laminirano staklo: sastoji se od dva ili više stakala, istih ili različitih debljina između kojih se nalazi sloj/slojevi sigurnosne folije. Uz pomoć folije, ako dođe do puknuća stakla, komadići stakla ostaju zalijepljeni na foliji i otklanjaju mogućnost ozljede.

 

 

 

Top