GARAŽNA VRATA

Garažna vrata danas imaju mnogo veću ulogu od čiste funkcije, otvaranja i zatvaranja ulaza u garažni prostor. Novu generaciju kvalitetnih garažnih vrata odlikuje potpuna automatiziranost, nečujnost, toplinska izoliranost i moderan izgled. Osim toga, ugradnjom novih garažnih vrata, Vaš poslovni ili životni prostor dobiva i dodatnu sigurnost.

Segmentna garažna vrata veoma su praktična zbog načina otvaranja i činjenice da zauzimaju veoma malo prostora unutar garaže. U našoj ponudi postoje dva osnovna tipa garažnih vrata: standardna garažna vrata i industrijska garažna vrata.

Paneli su izrađeni od dvostrukog, pocinčanog čeličnog lima s vanjskim zaštitnim plastificirajućim slojem i ispunom od poliuretana debljine 40 mm. Odlike su im pojačana otpornost na udare vjetra, mehanička čvrstoća te dobra zvučna izolacija.  U ponudi imamo više vrsta dizajna panela za garažna vrata te veliku ponudu različitih boja panela. Na taj način možete potpuno uklopiti garažna vrata u vanjski ambijent vaše kuće i dvorišta.

Motori koje koristimo za garažna vrata dobavljamo od vodećeg svjetskog proizvođača BFT (Italija). Motori imaju različitu snagu i karakteristike u zavisnosti od dimenzija vrata. Mogu se otvarati pomoću daljinskog upravljača, na taster ili ručno – na lanac.

Bilo da ste u fazi izgradnje i tražite idealna garažna vrata za Vaš novi životni prostor ili Vaša stara garažna vrata zapinju, škripe i jednostavno više ne zadovoljavaju funkcionalne i estetske zahtjeve, na pravom ste mjestu. Pogledajte našu ponudu i obratite nam se s povjerenjem. Pomoć pri odabiru garažnih vrata te savjetovanje kroz cijeli proces kupnje i ugradnje pružit će Vam naši stručnjaci, koji u tom području imaju dugogodišnje iskustvo.

Standardna garažna vrata

Standardna garažna vrata veoma su pouzdana i praktična. Otvaraju se vertikalno i odlaze ispod plafona, pa tako zauzimaju veoma mali dio iskoristive površine Vašeg garažnog prostora.

Paneli otporni na klimatske promjene čine efikasnu barijeru od vjetra, kiše i snijega te predstavljaju efikasnu izolaciju garažnog prostora. Standardna garažna vrata imaju opcije podizanja na mehanički i motorni pogon sa mogućnošću ručnog otvaranja u slučaju nestanka struje. Svi motori koje ugrađujemo u garažna vrata provjerene su kvalitete. Za brz pristup garažnom prostoru preporučujemo ugradnju pješačkih vrata koja će povećati funkcionalnost Vaših garažnih vrata bez narušavanja estetike.

Industrijska garažna vrata

Industrijska vrata odlično su rješenje za skladišne prostore, proizvodne hale te stambene objekte s velikim brojem korisnika. Ugradnjom novih industrijskih vrata osigurat ćete potpunu automatizaciju i lakoću rukovanja te jednostavniji protok vozila.

Industrijska garažna vrata se izrađuju od panela koji su ispunjeni pur pjenom u debljini od 40 mm čime se postižu visoka toplinska te zvučna izolacijska svojstava. Sva industrijska garažna vrata dostupna su na mehanički i na elektromotorni pogon sa motorima velike snage i mogućnošću brze deblokade u slučaju nestanka struje. Iznad vrata, na navoju, se nalazi torziona opruga koja balansira vrata te omogućuje lagano podizanje vrata u slučaju nestanka struje.

U garažna vrata je moguće ugraditi prozore, pješačka vrata u vratima i odzračnike. U ponudi imamo više vrsta dizajna i boja za segmentna industrijska vrata.

Top