ALU PROZORI

 • Izvrsna otpornost na sve vremenske uvjete
 • Čvrstoća, dugotrajnost, lagana konstrukcija
 • Idealan odabir za otvore većih dimenzija
 • Mogućnost boje – sve boje iz RAL karte
 • Jednostavno održavanje
 • Profili – FEAL Okov – G-U       Stakla – KRISTAL

Aluminijski prozori izrađeni u našem proizvodnom pogonu su moderne konstrukcije, visoke kvalitete izrade i završne obrade. FEAL profili i  G-U okovi koje koristimo u procesu proizvodnje vrhunske su kvalitete te je zagarantirano njihovo  besprijekorno funkcioniranje i vrlo dug vijek trajanja.

PROFILI Bez prekinutog termičkog mosta

Aluminijski prozori izrađeni u našem proizvodnom pogonu su moderne konstrukcije, visoke kvalitete izrade i završne obrade.

Z 50

Dubina rama: 50 mm
Dubina krila: 58 mm
Dubina ispune: do 36 mm
Težina krila: 130 kg

Opširnije

45 DALMO

Dubina rama: 45 mm
Dubina krila: 53 mm
Dubina ispune: do 22 mm
Težina krila: 100 kg

Opširnije

45 MILL

Dubina rama: 45 mm
Dubina krila: 53 mm
Dubina ispune: do 31 mm
Težina krila: 130 kg

Opširnije

Z 40

Dubina rama: 40 mm
Dubina krila: 48 mm
Dubina ispune: do 26 mm
Težina krila: 130 kg

Opširnije

PROFILI Sa prekinutim termičkim mostom

Aluminijski prozori izrađeni u našem proizvodnom pogonu su moderne konstrukcije, visoke kvalitete izrade i završne obrade.

TERMO 85

Dubina rama: 77 i 85 mm
Dubina krila: 85 mm
Dubina ispune: do 71 mm
Težina krila: 130 kg

Opširnije

TERMO 65

Dubina rama: 65 i 73 mm
Dubina krila: 73 mm
Dubina ispune: do 59 mm
Težina krila: 130 kg

Opširnije

Izolacijska svojstva ALU prozora osim o ALU profilu ovise i o načinu ostakljivanja. U novije vrijeme, sa porastom svijesti i potrebe za štednjom energije, prozori se ostakljavaju termoizolirajućim staklima u dvoslojnoj i troslojnoj izvedbi,  s low-e premazom i punjena plinom. Svaki od materijala koji je korišten u sastavljanju KRISTAL THERMO izolirajućeg stakla je posebno biran, u skladu sa strogim eksternim odredbama i internim kontrolama.

Također u ponudi imamo sigurnosna stakla koja posjeduju veću čvrstoću, otpornija su na udarce i nude efikasnu zaštitu od provala i vandalizma te ispunjavaju sve vrste zaštite kao i ostale sigurnosne zahtjeve.

 • Kaljeno staklo: termički obrađeno – prilikom udarca ili slične nezgode staklo se lomi u sitne komadiće i otklanja mogućnost ozljede. Kaljeno staklo je pet puta čvršće i otpornije od sirovog neobrađenog stakla.
 • Laminirano staklo: sastoji se od dva ili više stakala, istih ili različitih debljina između kojih se nalazi sloj/slojevi sigurnosne folije. Uz pomoć folije, ako dođe do puknuća stakla, komadići stakla ostaju zalijepljeni na foliji i otklanjaju mogućnost ozljede.

Aluminijska stolarija izuzetno je lagana i osiguran joj je dug vijek trajanja, a redovito održavanje pridonosi njezinoj dugotrajnosti. Kako biste osigurali funkcionalnost, ali i atraktivnost svojih vrata i prozora, potrebno je barem jednom godišnje provjeriti u kakvom se stanju nalaze. Glatke površine ALU stolarija jednostavna je za održavanje, što je jedna od njezinih brojnih kvaliteta. Ne preporučamo korištenje grubih mrežica i žičanih spužvica, kao ni sredstva za čišćenje u bilo kojem obliku. Redovito čistite prašinu i odstranjujte druge vrste naslaga sa profila, okova i brtvi po rubovima profila. Za bolju funkcionalnost stolarije potrebno je održavanje i podmazivanje jednom godišnje. Podmazivanje okova se vrši na označenim točkama i svim pokretnim dijelovima.

Kako biste izbjegli problem s vlagom u prostorijama i rošenjem prozora, redovito provjetravajte svoj dom, osobito u vrijeme zimskih mjeseci kada je ova pojava najčešća.  Iako je riječ o velikom problemu, njegovo je rješenje veoma jednostavno i ne zahtjeva puno vremena ni truda.  Najbolji način provjetravanja je da odjednom nakratko otvorite sve prozore i napravite propuh. Provjetravanje od 5 minuta dnevno trebalo bi biti dovoljno, no u prostorijama u kojima je isparavanje vode veće, poput kuhinje i kupaonice, možda je bolje to učiniti češće.

Osim održavanja, na dugovječnost vaše ALU stolarije utječe i pravilno rukovanje. Obratite pažnju na to da ručica za upravljanje uvijek bude u jednom od ova tri položaja:

 • Okomito-okrenuta prema gore (otklopno otvaranje)
 • Vodoravno (zaokretno (normalno) otvaranje)
 • Okomito okrenuta prema dolje (zatvoreno)
Top