STAKLENE OGRADE

Staklene ograde su sve češće prisutne, kako u interijeru, tako i u eksterijeru. Razlog tomu je materijal koji se koristi, najbolje poznat po sposobnosti prilagođavanja bilo kojoj okolini, bojama i oblicima svojom prozirnošću. Staklo svojom prozirnošću (ili različitim bojama) bez obzira što fizički ograničava prostor, vizualno stvara osjećaj otvorenosti i slobode. U prostoru ne dominira, vrši zadanu funkciju i čini prostor modernim. Kupcu se nudi širok izbor različitih stakala, sve prema osobnim preferencijama ili prostoriji.

Ni sigurnost same ograde nije upitna jer staklo procesom kaljenja i/ili laminiranja očvrsne, što ga čini neusporedivo jedinstvenim rješenjem za ograde.

Kontinuirane staklene ograde

Prva stvar koja najviše dominira kod kontinuiranih ograda jeste minimalistički pristup. Staklena ograda koja osim nosača u dnu, nema nikakvih drugih elemenata, čini ovu vrstu ograda najelegantnijim rješenjem za uređenje unutarnjih prostorija ili eksterijera. Vizualno se najbolje prilagođava svakoj okolini, nesmetano se uklapa u svaki stil i najviše se ističe svojom nenametljivom prirodom. U velikom broju slučajeva nije potrebno staklo ni bušiti. Kontinuirane ograde mogu ponuditi više opcija poput rukohvata na gornjem dijelu stakla.

Stakla su kaljena ili laminirana, po potrebi mogu biti zatamnjena, matirana ili u različitim bojama. Kontinuirane ograde se mogu primijeniti na većinu površina poput balkona, hodnika i stepeništa pa je ova opcija svakako popularna u modernom uređenju današnjice.

Ogradni sistem

OF 100

Ogradni sistem OF 100 je namijenjen za izradu staklenih ograda bez vertikalnih aluminijskih profila, koji istovremeno nudi potpunu transparentnost i neprekidan pogled a pritom zadržava visok stupanj sigurnosti prema važećim europskim sigurnosnim standardima.

Široka ponuda profila omogućuje različite vrste ugradnje poput ugradnje na pod, ugradnje bočno na konstrukciju, kao i, koristeći minimalizirani profil, ugradnje na parapet. Osnovna konstrukcija OF 100 se sastoji od horizontalnih aluminijskih profila u kontinuiranoj verziji ili u obliku stopa (dužine 150 mm ili 300 mm) posebno dizajniranih za prihvat laminiranog sigurnosnog stakla različitih izvedbi (od 8.8.2 do 10.10.4). Ogradni sistem OF 100 je namijenjen za ugradnju u različite vrste prostorija (balkoni, stubišta, terase, dvorane, gledališta i sl.) što ga čini idealnim rješenjem za hotele, tržne centre, javne objekte te moderne rezidencijalne objekte.

Po želji je moguća i ugradnja rukohvata različitih oblika. Zahvaljujući korištenju materijala koji su postojani u raznim vremenskim uvjetima OF 100 je otporan na vremenske i ostale utjecaje uključujući i uvjete u priobalnima područjima.

Tehničke karakteristike:

  • Veoma brza i jednostavna instalacija (bez obrade stakla)
  • Jednostavno održavanje
  • Dugotrajnost i otpornost prema vremenskim utjecajima
  • Posjedovanje certifikata prema normi EN 1991-1-1 za statičko i dinamičko opterećenje što omogućava ugradnju sistema OF 100 u prostorijama kategorija: A, B, C1, C2, C3, C4, C5, i D prema Eurokodu 1
  • Inovativan sustav fiksiranja stakla pomoću PVC klinova unutar aluminijskog profila
  • Široka paleta boja prema RAL karti zajedno s različitim vrstama eloksaže aluminijskih profila
  • Mogućnost ugradnje LED trake ispod stakla što pruža jedinstveno osvjetljenje ogradnog sistema

Staklene ograde sa spider nosačima

Staklene ograde sa spider nosačima omogućavaju nesmetan pogled na okoliš i pružaju najekskluzivniji izgled objekta. Vidljivi  su samo čisti stakleni paneli.
U ponudi imamo različite sisteme potrebne za montažu ograda koje se rade u kombinaciji s inox nosačima. Nosači se ugrađuju u podne slojeve U staklu se buše rupe kroz koje se montiraju spider nosači. U kombinaciji s prozirnim staklom daju elegantno i  kvalitetno rješenje za unutarnje i vanjsko uređenje. U svakom slučaju, bez obzira na svoj izgled, potrebno je da ograda zadovoljava i sve sigurnosne kriterije, zbog čega se staklo obavezno treba kaliti i/ili laminirati.

U ponudi nudimo različite vrste stakala, za više privatnosti ili pak staklo u boji za stvaranje nove atmosfere u prostoru. Također, za više personalizacije nudimo i pjeskarenje i apliciranje različitih motiva po Vašoj želji.

Top