ROLETNE

Roletne povećavaju izolacijsku vrijednost prozora, štite prozore od vanjskih utjecaja i oštećenja, produljuju trajnost prozora i vrata te olakšavaju njihovo održavanje.  Dizajnirane su tako da pružaju zaštitu od sunčevih zraka, vjetra, kiše, snijega, hladnoće, buke i provalnika. Pomoću roletna moguće je potpuno zamračiti prostor, a ujedno pružaju odličnu toplinsku i zvučnu izolaciju. Jednostavno se ugrađuju na novogradnje ili na već postojeće objekte te zahtijevaju minimalno održavanje.

Sve vrste roletni možemo kreirati prema Vašim željama. Osim odabira izgleda i boje roletni moguće ih je nadograditi komaricom i odrediti način upravljanja – pomoću automata s remenom ili električno (s prekidačem, daljinskim upravljačem ili programskim satom).

Standardno se u sve roletne ugrađuju aluminijske lamele vrhunske kvalitete punjene poliuretanskom ispunom koje imaju izuzetna izolacijska svojstva. Aluminijske letvice su znatno čvršće, izdržljivije i manje podložne utjecaju vanjskih vremenskih faktora (ne hrđaju, otporne su na sunčevu svjetlost i ne mijenjaju boju dugi niz godina).

Roletne mogu biti vanjske ili unutrašnje zavisno od kutije koja je upotrijebljena za njihovu izradu.

Vanjska roletna primjenjuje se u slučaju kada je prozor već ugrađen, a građevinski otvor obrađen. Roletna se montira sa vanjske strane prozora i kroz vodilice pričvršćuje za sam prozor. S unutrašnje strane, u prostoriji, na štoku prozora se montira automat.

Unutrašnja roletna ugrađuje se zajedno sa prozorom, dakle pričvršćuje se na prozor s gornje strane, prije ugradnje. Da visina prozora ne bi bila premala preporučljivo je da prilikom izrade građevinskog otvora predvidite visinu kutije roletne.

Top