PVC PROZORI

Ako ste se odlučili za PVC prozore, napravili ste idealan izbor za Vaš dom. PVC prozori podići će estetiku i energetsku efikasnost vašeg životnog prostora na najvišu razinu.U našoj proizvodnji  nudimo PVC prozore koji se izrađuju od višekomornih profila koji osiguravaju čvrstoću i postojanost prozora (čelično ojačanje u krilu i okviru prozora), visok termoizolacijski koeficijent i zvučnu izolaciju (spojevi na uglovima se hermetički zatvaraju postupkom varenja), postojanost boja, lako održavanje i rukovanje te dug vijek trajanja.

Svojim kupcima nudimo profile za PVC prozore poznatog njemačkog proizvođača REHAU,i to:

  • peterokomorni profil,
  • sedmokomorni profil,
  • sedmokomorni profil s aluminijskom oblogom.

Precizno funkcioniranje i način otvaranja prozora zavisi od sistema zabravljivanja, tj. okova. U naše PVC prozore ugrađujemo okove provjerene kvalitete austrijskog proizvođača MACO. Okovi omogućavaju različite načine otvaranja prozora ( oklopno, zaokretno, oklopno – zaokretno, ventus itd.).

PROFILI

Svojim kupcima nudimo profile za PVC prozore poznatog njemačkog proizvođača REHAU.

Treba imati na umu da od cjelokupne površine prozora 30% otpada na krilo i okvir prozora, a ostalih 70% na staklo pa je veoma važno odabrati staklo niskog koeficijenta toplotne i zvučne propustljivosti. U naše PVC otvore ugrađujemo staklo proizvođača KRISTAL.

Standardno se ugrađuje IZO staklo 24mm, sastava 4-16-4. U novije vrijeme, sa porastom svijesti i potrebe za štednjom energije, sve češće su zastupljena troslojna stakla debljine 36mm, sastava 4-12-4-12-4 u profilima ugradbene dubine 70mm, ali i stakla 44mm, sastava 4-16-4-16-4. Pored povećanja debljine IZO stakla, broja slojeva stakla, toplinsku izolaciju možemo poboljšati staklima sa niskoemisijskim premazom (low-e), vanadijevog dioksida i neutralnim plinom argonom u međuprostoru između stakala. Osim toga, moguća je i primjena višeslojnih stakala (lamistal – triplex), gdje su dva stakla slijepljena u jedno sa prozirnom PVB (polivinil butiral) folijom između. Takva stakla povećavaju sigurnost, jer se pri lomu ne rasipaju, nego ostaju slijepljena na foliji. Također, ova stakla povećavaju zvučnu izolaciju za 2-3 dB. Osim toplinske i zvučne izolacije, stakla pružaju i zaštitu od UV zračenja. Želimo li povećati tu zaštitu, na raspolaganju stoje brojna zatamnjena i reflektirajuća stakla.

Prozori i vrata značajno oblikuju sliku fasade i daju svakoj zgradi jedinstven izgled. KALEIDO COLOR iz tvrtke REHAU nudi vam veliki izbor varijanti boja i dizajna, tako da mašta nema ograničenja kada je riječ o individualnom dizajnu Vašeg doma.

Uz boju, oblik i veličina elemenata prozora i vrata također određuju stil. Plastični profili REHAU-a otvaraju mogućnosti dizajniranja na koja do danas još niste ni pomislili.

Provjerena REHAU kvaliteta

Sve folije i lakovi se detaljno analiziraju prije prve primjene, podvrgavaju se dugotrajnim provjerama i izlažu maksimalnim opterećenjima. Tek kada su sva ispitivanja uspješno završena, govorimo o REHAU kvaliteti. Za vas to znači da dobivate proizvod u skladu s najvišim industrijskim standardima, u kombinaciji s punim jamstvom proizvođača.

KALEIDO COVER

Klasično i otmjeno: savršen izgled aluminija
Savršen aluminijski izgled : aluminijska obloga kombinira plemenit izgled s tehničkim prednostima plastičnih prozora. S ALU oblogom Vaša REHAU stolarija postaju ekonomična alternativa aluminijskim ili drvo-aluminijskim prozorima.

KALEIDO COVER savršeno je prilagođen obliku PVC profila i čvrsto je povezan s njim. Površina AluTOP obloge može biti bojana, premazana prahom ili eloksirana, a istovremeno je robusna i otporna na vremenske utjecaje. KALEIDO COVER može se dizajnirati u preko 170 RAL boja.

KALEIDO FOLIO

Posebni naglasci s drvenim, običnim i metalnim dekorima

Isprobani i testirani standardni postupak s dvoslojnim PVC filmom : osnovni film daje željenu boju, prozirni gornji sloj štiti od utjecaja okoliša.

REHAU dekori se prethodno obrađuju ljepilom i nanose na PVC profil posebnim postupkom strojevima visokih performansi. PVC film ima dvoslojnu strukturu: osnovni film je obojen ili tiskan, a prozirni gornji sloj koji je izrađen od PMMA štiti boje i ukrase od blijeđenja zbog UV zračenja ili drugih vremenskih uvjeta.
Dekori se mogu primijeniti unutar i / ili izvana.

KALEIDO WOODEC

Varljivo stvarni izgled i osjećaj drveta.

Obmanjujuće stvarno : uvjerljiv izgled drveta s mat površinom i posebno dubokim utiskivanjem, tako da se PVC stolarija teško mogu razlikovati od drvenih prozora. Mat površine KALEIDO WOODEC-a nisu samo lijepe na pogled, već se osjećaju posebno i stvarno. Biti ćete zaprepašteni jer Vam KALEIDO WOODEC otežava razlikovanje PVC od drvene stolarije. Uz PVC prozore imate prednost posebno niskih zahtjeva za održavanje.

Kako biste dugi niz godina bili zadovoljni svojom PVC stolarijom, od velike je važnosti njezino redovito održavanje. PVC stolarija, kada je o održavanju riječ, je stvarno zahvalna i potrebno je uistinu minimalno vremena uložiti da sve ostane u prvobitnom stanju.

Kao prvo nakon same ugradnje potrebno je odmah skinuti zaštitnu foliju sa vanjske strane stolarije. U suprotnom se može dogoditi da se ona pod utjecajem visokih i niskih temperatura istopi/zapeče i postane vrlo teška za skidanje.

Čišćenje profila
PVC profili se odlikuju svojom posebnom dugovječnom površinom koja se vrlo lako čisti i održava u stanju kao i prvog dana ugradnje. Profile je najbolje čistiti mekanom krpom i mlakom vodom uz dodatak blagog sredstva za pranje posuđa.
Strogo izbjegavajte oštra sredstva za ribanje, suho brisanje krpom za prašinu kao i sredstva koja sadrže razrjeđivač, aceton i ostale agresivne tvari.
Također, povremeno provjerite otvore za odvodnju u okviru prozora jer je čistoća važna za zadovoljavajuću odvodnju.

Kontrola brtvi
PVC prozori su u cilju trajnog uklanjanja propuha i vode opremljeni brtvama dugoga vijeka trajanja te je i njih potrebno čistiti i održavati u top izdanju jer se tijekom vremena na njima skuplja prašina i ostale nečistoće. Brtve se u pravilu vrlo lagano čiste korištenjem mlake vode i mekane krpe.

Održavanje okova
Kako biste osigurali lako rukovanje u svakom trenutku podmazujte sve potrebne dijelove okova najmanje jednom godišnje uljem ili mašću bez sadržaja kiseline ili smole i po potrebi zategnite vijke. Samo podmazivanje vrlo je jednostavno i zahtjeva minimalno vremena, a zauzvrat će vaši okovi i kompletna stolarija raditi besprijekorno i lagano kao i prvog dana.

Prozračivanje prostora
U održavanje PVC stolarije spada i vođenje računa o vlagi u prostorijama. Preporuča se kratko, ali intenzivno prozračivanje. Najbolje je dovod svježeg zraka osigurati na taj način da istodobno otvorite sve prozore i vrata, odnosno stvaranjem propuha. U vrlo kratkom vremenu, dvije do četiri minute, ustajali zrak u prostoriji bit će potpuno izmijenjen svježim. Za to vrijeme ugrađeni elementi neće se ohladiti, a ujedno se takvim načinom minimalizira gubitak energije i umanjuju troškovi grijanja.

Top