Prozori i vrata imaju svoj rok trajanja. Naravno, nećete ih imati potrebu mijenjati svake 2 godine, ali postoje znakovi koji pokazuju da je došlo vrijeme za zamjenu starih prozora i vrata.

Loše performanse

Vaši stari prozori propuštaju zrak? Loše prianjaju, zbog čega se stvara propuh, a između unutarnjeg i vanjskog stakla stvara se maglica?

Ugradnjom novih PVC prozora i vrata ovakvi problemi će u trenu nestati. Zbog izolacijskih karakteristika stakla te profila koje su odlični termički i zvučni izolatori, zaustavljaju propuh i cirkulaciju toplog ili hladnog zraka. Vaš dom postaje ugodan, ali i energetski učinkovit tokom cijele godine.

Prilično visoki računi za grijanje

Energetski neučinkoviti prozori i vrata dovode do velikih gubitaka energije, što se posebno osjeti na visini računa za grijanje.  Stara stolarija uzrokuje i do 38% energetskih gubitaka kućanstva.

Snizite mjesečne račune – smanjite troškove grijanja i hlađenja zamjenom starih prozora i vrata novima. Odaberite dvostruka ili trostruka prozorska stakla s Low E premazom. Low-e stakla (stakla niske emisije) omogućuju zadržavanje topline unutar prostorije i smanjuju toplinske gubitke i do 70% u odnosu na obična stakla.

Teško otvaranje, zatvaranje i zaključavanje

Prozori koji se teško otvaraju i zatvaraju potencijalni su rizik u vašem domaćinstvu, pogotovo u slučajevima kao što su elementarne nepogode (požar, poplava…). Ovakvi prozori i vrata predstavljaju i veliki rizik za ulazak provalnika u Vaš dom.

Prozori i vrata trebali bi se otvarati, zatvarati i zaključavati s lakoćom. Ako to kod vas nije slučaj, razmislite o zamjeni stolarije novom i kontaktirajte nas. Rado ćemo vas posavjetovati i zajedno naći najbolji izbor novih i sigurnih prozora za vaš dom.

Top